• Engraving on the object with a laser: CNC machining laser engraving process

  Гравирање на објектот со ласер: процес на ласерско гравирање со CNC обработка

  Ласерското гравирање, исто така познато како ласерско гравирање или ласерско обележување, е процес на површинска обработка што често го користат производителите на ЦПУ при обработката.Се заснова на технологија за нумеричка контрола и ласер како медиум за обработка.Физичката денатурација на моменталното топење и пареа...
  Прочитај повеќе
 • What skill requirements of CNC machining process?

  Кои се барањата за вештина на процесот на CNC обработка?

  CNC обработката е еден вид механичка обработка.Тоа е нова технологија за обработка.Главната работа е да се компајлираат програми за обработка, односно да се конвертира оригиналната рачна работа во компјутерско програмирање.Сепак, со подобрувањето на технолошкото ниво, барањата на корисниците за CNC обработка...
  Прочитај повеќе
 • In CNC machining, using G53 back to the origin instead of G28

  Во CNC обработката, користејќи G53 назад кон потеклото наместо G28

  Враќањето на потеклото (исто така наречено нулирање) е операција што мора да се заврши секогаш кога ќе се вклучи центарот за обработка.Оваа навидум едноставна акција е многу важна за точноста на обработката.Секогаш кога ќе го користиме дебеломерот, ќе го ресетираме дебеломерот на нула или ќе го користиме к...
  Прочитај повеќе
 • The mechanical animation tells you 12 material surface treatment

  Механичката анимација ви кажува 12 површинска обработка на материјали

  Ласерско гравирање Ласерското гравирање, исто така наречено ласерско гравирање или ласерско означување, е процес на површинска обработка со помош на оптички принципи.Ласерскиот зрак се користи за издлабување трајна трага на површината на материјалот или на внатрешноста на проѕирниот материјал.Ласерскиот зрак може да го ...
  Прочитај повеќе
 • Createprot provides sheet metal for the medical products

  Createprot обезбедува лим за медицински производи

  Ласерска машина за сечење FO-MⅡ RI3015 и за рамни и за цевни фитинзи Фокусирајте се на прецизна обработка на лим и прецизна обработка Createproto фокусирајќи се на прецизна обработка на лим и прецизна обработка, ние сме посветени на производство на механички делови поврзани со с...
  Прочитај повеќе
 • AMR equipped with robotic arm to realize CNC machine tool production automation

  AMR опремен со роботска рака за да се реализира автоматизација на производството на машински алат со CNC

  Во пост-епидемиската ера, бранот на автоматска трансформација на кинеските мали и средни претпријатија брзо доаѓа.Водечките компании на автономни мобилни роботи и колаборативни роботи активно го заземаат пазарот и стекнуваат упориште во врвната трансфор...
  Прочитај повеќе
 • Rapid prototyping how to change product development

  Брзо прототипирање како да се промени развојот на производот

  Што е брзо прототипирање?Брзиот прототип се однесува на различни производствени процеси со помош на компјутер што можат да копираат делови од дигитални модели.Во споредба со традиционалните методи на производство, овие процеси се многу прецизни и одземаат помалку време.Многу инженери автоматски го поврзуваат ...
  Прочитај повеќе
 • The automation applied to CNC Machining improves product efficiency

  Автоматизацијата применета на CNC обработката ја подобрува ефикасноста на производот

  Автоматизацијата на фабричкото производство е главниот тек на тековниот индустриски развој.Тоа е еден од најважните начини за подобрување на индустриската продуктивност.Напредните индустриски земји го сметаат за центар на индустрискиот развој.Опремата за CNC обработка, како што е CNC, сè уште за...
  Прочитај повеќе
 • 3D printing technology helps toys development

  Технологијата за 3D печатење помага во развојот на играчките

  Во последниве години, еден вид технологија тивко ја промени индустријата за дизајн на играчки, односно технологијата за 3D печатење.Оваа технологија може брзо да го обликува дизајнот на играчките, брзо да ја претвори креативноста на дизајнерите и производителите на играчки во реалност и во голема мера да го збогати дизајнот на играчките.Различноста и...
  Прочитај повеќе
 • 3D printed neurosurgery model to assist surgery plans

  3D печатен модел на неврохирургија за да им помогне на плановите за операција

  Технологијата за 3D печатење е нов тип на технологија за брзо прототипирање која гради објекти слој по слој користејќи биолошки материјали извлечени од метали, керамика, полимери и композитни материјали кои можат да се печатат тридимензионално, врз основа на дигитални модели.Во неврохирургијата, по добивањето...
  Прочитај повеќе
 • 3D scanning tech applied in Automotive Industry

  Технологијата за 3D скенирање применета во автомобилската индустрија

  Позадина на апликацијата Со брзиот развој на автомобилската индустрија, различни производители на брендови се натпреваруваат за извонредност, CNC обработката, 3D печатењето, вакуумското ламинирање итн. формираа огромен индустриски синџир.Бројот на домашни автомобили во мојата земја продолжува да расте, а...
  Прочитај повеќе
 • What you need to know about 3D printing industry?

  Што треба да знаете за индустријата за 3D печатење?

  Технологијата за 3D печатење се нарекува и технологија на производство на адитиви, која се заснова на датотеки со дигитални модели, користејќи метал во прав или пластика и други материјали што можат да се врзат за да се конструираат предмети со печатење слој по слој.3D печатењето обично се постигнува со користење на дигитална технологија m...
  Прочитај повеќе
12Следно >>> Страница 1/2